Investitorule, daca esti la pasul asta inseamna ca ai decis sa iei taurul de coarne si sa investesti in imobiliare.

Inainte sa incep articolul as vrea sa te felicit personal pentru asta si sa te incurajez sa inaintezi cu entuziasm.

Felicitari si $por!

Acum sa revenim la ale noastre.

Problema

Inainte de ansamblul rezidential trebuie sa alegem zona.

Investitorule, stai linistit, am scris un articol si pentru asta, deci momentan pui pauza de la acest articol si dai click AICI pentru a vedea cum trebuie sa alegi zona.

Acum ca ai revenit inseamna ca ai rezolvat problema zonei si am stabilit unde ne focusam cautarile.

Primul pas este sa te apuci sa strabati pe jos absolut TOATA zona respectiva. Dar absolut toata, fiecare straduta si alee. In acest fel o sa vezi toate ansamblurile rezidentiale care se afla in zona ta de interes.

 

Solutia

In primul rand trebuie sa iti placa tie, atat din punct de vedere al locatiei, cat si arhitectural. Deci toate cele care nu corespund standardelor tale va trebui sa le tai de pe lista. Si asa o sa vezi ca lista ta devine din ce in ce mai mica.

In momentul asta ar trebui sa postezi pe retelele de socializare si sa vezi daca nu cumva vreun prieten sau apropiat sta in acele ansambluri rezidentiale.

Iesi la o cafea cu fiecare dintre acele persoane si vezi cat de multumite sunt.

Investitorule, este o intalnire serioasa, nu un “date“, deci lasa acasa tacticile de agatat si asigura-te ca iti spune atat avantajele, cat si dezavantajele acelui ansamblu.

Dupa toate aceste intalniri probabil lista ta s-a mai micsorat. Si ma refeream la lista ansamblurilor rezidentiale, nu la lista noilor cuceriri.

Urmatorul pas este sa cauti grupurile de Facebook pentru ansamblurile care ti-au mai ramas in lista. Vezi sa fie cu cat mai multi membri, astfel incat sa poti avea cat mai multe pareri. Dai Join in grup si imediat postezi acolo, cerandu-le un feedback despre complexul respectiv.

Nu te lua dupa un singur feedback pentru ca oamenii sunt diferiti, personalitati diferite, asteptari diferite, aprecieri diferite.

Cel mai bine faci o lista cu absolut toate parerile, pe urma un clasament si tragi linie. Dar inainte sa tragi linie ar fi bine sa te asiguri tu ca acele dezavantaje precizate sunt intr-adevar adevarate si nu au fost rautati spune la nervi. Da, da, te duci la etajul 11 si vezi tu ca se infiltreaza apa prin tavan sau ca liftul sta stricat de o luna de zile.

 

Concluzia

Cu siguranta au mai ramas pe lista doar 3-4 ansambluri, iar acum pasul urmator este sa mergi la biroul de vanzari si sa vezi ce oferte iti prezinta. Sau poti colabora cu un agent imobiliar, daca preferi acest lucru.

Dupa ce ai cazut la pace si in ceea ce priveste bugetul achizitiei, poti sa te duci linistit sa mai dai o tura de bloc si sa te bagi in seama cu proprietarii pe care ii vezi. 

Te inteleg ca sunt multe aspecte de luat in calcul, dar cam asa stau lucrurile in investitiile imobiliare profitabile. Daca ai impresia ca o sa fie usor si banii o sa curga cu galeata, atunci imi pare rau, dar trebuie sa te dezamagesc. Am spus-o de fiecare data,  inainte de orice investitie trebuie sa te educi si sa intelegi foarte bine ce actiuni poti face tu.

Investitorule, iti dau un sfat, baga-te in seama cu locatarii pe care ii vezi ca isi plimba cainii, cu siguranta se plictisesc si ar sta de vorba cu cineva. Vezi ce vesti mai auzi si dupa intinde-o spre biroul de vanzari sa ceri un draft de contract pentru a vedea clauzele stipulare.

Stai, stai, m-am grabit ca fata mare la maritis si am uitat sa iti spun. Inainte sa dai fuga la biroul de vanzari, sa tragi un ochi pe la avizierul blocului si sa vezi cum sta treaba cu intretinerea si cheltuielile lunare de administrare.

Inainte de incheiere vreau sa te felicit pentru noua achizitie, dar nu uita sa ma cinstesti de casa noua cu un pahar de vin. Astept invitatia ta la contact@mihaidinica.ro.