Investitorule, a venit momentul sa facem bani, doar asta este scopul nostru. Vorba aia, banii multi se fac usor.

Trebuie sa muncim cu cap si sa punem banii sa lucreze pentru noi.

Problema

In acest articol o sa iti spun 3 dintre modalitatile prin care poti face bani din investitiile imobiliare. Le-am folosit pe toate 3, deci pot spune ca toate iti pot aduce venituri frumoase.

 

Solutia

1. Prima metoda eu o numesc “vaca de muls”

Precum o vaca pe care o cumperi si o mulgi zi de zi, asa si cu un imobil, il cumperi, il inchiriezi si primesti chiria luna de luna.

Deci prima metoda se bazeaza pe inchiriatul unui imobil. Atentie, sa nu te rezumi doar la apartamente. Lumea imobiliarelor este mare si nu inseamna doar apartamente. Lucrul acesta iti poate reduce focusul si poti pierde foarte multe oportunitati.

In general majoritatea oamenilor se focuseaza pe aceasta metoda, insa in acelasi timp nu se focuseaza pe aceasta metoda.

Investitorule, stiu ca exprimarea mea este ambigua, dar o sa iti explic in urmatoarele propozitii ce am vrut sa spun.

Aceasta metoda de inchiriere este folosita de cei mai multi oameni pentru ca pare relativ usoara daca ai o suma mare de bani, insa oamenii nu se focuseaza sa isi eficientizeze investitia si sa gaseasca strategii prin care ei isi pot creste randamentele considerabil.

Chiar cum cateva zile am discutat cu o cunostinta care voia sa investeasca 60.000 euro intr-un imobil pentru a beneficia de 300 euro chirie. Asta inseamna un randament de aproximativ 6%/an. Insa el a uitat partea cea mai importanta, realizarea si imbunatatirea unei strategii. Strategia iti va genera randamentul, iar strategia este realizata din nivelul tau de informatii pe care il ai. Asadar, nivelul informatiilor tale iti va impacta in mod direct randamentul realizat. Investitorule, o sa merg mai departe cu exemplul. Dupa cum ti-am spus acea persoana obtinea un randament de 6% pentru investitia lui, dar eu am reusit sa ii realizez o strategie prin care putea obtine un randament de 34.2%. Acelasi imobil, difera doar cunostintele pe care le folosesti pentru elaborarea strategiei.

 

Gata, am terminat cu mulsul.

2. Acum cumparam vaca, o ingrijim si apoi o vindem in targ

Cum probabil ti-ai dat seama deja, aceasta metoda presupune achizitia unui imobil, renovarea lui si ulterior revanzarea acestuia. In acest fel o sa obtinem un profit. Aceasta metoda se numeste flipping.  

Practic cumperi un imobil aflat intr-o stare de degradare avansata sau chiar unul nou, care este la stadiul de gri, il renovezi si/sau il mobilezi, iar apoi il pui la vanzare.

Mare atentie la un aspect, ca persoana fizica poti face asta o singura data pe an, altfel esti impozitat suplimentar. Sau pe firma poti face asta de cate ori vrei, dar trebuie achitate taxele aferente.

3. Iar ultima varianta este cea in care cumperi un vitel si-l cresti

Practic construiesti si ulterior inchiriezi sau vinzi.

In aceasta varianta ai cea mai mare bataie de cap, dar si castigurile sunt cele mai bune. Nu incerc sa te descurajez, insa aici va trebui sa ai nervii mai tari pentru a putea face fata situatiilor care apar, acte, taxe, lucru cu foarte multi oameni si institutii.

Atata timp cat iti place si esti in cunostinta de cauza asupra lucrurilor care se intampla, o sa vezi ca nu o sa ti se mai para atat de greu, oricum prima oara este mai greu, pana prinzi mersul lucrurilor.

Ca si recomandare, pentru a evita sa albesti de tanar, incearca sa nu faci asta singur, ia-ti colaboratori sau mentori. Am vazut pe propria piele diferenta, deci din partea mea ai o mare recomandare de a face asta impreuna cu alti investitori seriosi si apropiati tie. Ai mare grija la asta, ca si lucrul in echipa are dezavantajele lui. Asta nu inseamna ca trebuie sa iei pe oricine in echipa cu tine, trebuie sa ai mare grija cum iti alegi persoanele cu care vrei sa colaborezi.

Concluzia

Inainte sa te apuci de oricare dintre cele 3 tipuri de investitii imobiliare, nu uita ca trebuie sa te documentezi foarte bine si sa ai o strategie foarte bine stabilita, urmata evident de un plan. Investeste in educatia ta pentru ca ea este singura investitie care nu o sa se piarda niciodata si te duce cu siguranta cu cel putin un pas mai sus.

Informatia reprezinta puterea, dar aplicarea lor aduce magia in contul tau. 


Iei taurul de coarne si te apuci de investitii serioase?