povestea mea

Incearca sa nu o vezi ca si povestea mea, ci ca lucrurile pe care le poti copia, indrepta sau evita in viata ta.

Fiecare are parcursul lui si tocmai din aceasta cauza nu este drept sa ne comparam cu altcineva.

Tot ce trebuie sa facem este sa invatam PRINCIPII general valabile,  pe care sa le implementam si noi, conform personalitatii noastre.

Ai incredere in tine! POTI!

Scopul meu este sa incepi sa pui banii sa lucreze pentru tine

Inceputurile mele

Copilarie

M-am nascut pe 19 Aprilie 1993, intr-un orasel mic, de langa Pitesti, si anume Mioveni. Am trait ca un copil normal, jucandu-ma cu prietenii pe afara, alergand de dimineata pana noaptea tarziu, uneori chiar si uitand sa mai merg sa mananc.

Credinte despre bani

Nu pot spune ca am dus-o rau, pentru ca parintii mei s-au chinuit sa imi ofere strictul necesar, dar de mic am fost obisnuit sa inteleg puterea banului si sa nu ma avant la multe jucarii. Am stiut ce inseamna “N-avem bani pentru asta.”, desi nu stiu cu exactitate daca intr-adevar parintii mei nu-si permiteau sau era o modalitate prin care sa ma educ din punct de vedere financiar inca de mic si sa nu ajung sa fiu rasfatat.

banii, subiect tabu

Totodata, in casa “banii” erau un subiect tabu. Nu stiu daca si tu te identifici cu aceste situatii, dar eu nu stiam nici ce salariu au parintii mei. Pur si simplu era evitat acest subiect. Desi eram foarte mic, eu am constientizat acest lucru inca de atunci si am propus ca eu sa nu fac la fel “cand o sa fiu mare”. Parintii mei fiind contabili, erau extrem de organizati in privinta banilor, vedeam liste de cumparaturi prin bucatarie, agenda in care se notau cheltuielile, bani tinuti prin carti, facturi de utilitati arhivate.

ce vezi aia faci

Aceste lucruri le-am mostenit si eu, si sunt extrem de recunoscator pentru ca am avut parte de o astfel de educatie.

importanta economisirii

Oricate sintagme ai auzit de genul “cheltuie mai mult ca sa castigi mai mult”, “nu te uita la bani pentru ca ai o mentalitate de sarac”, sunt niste porcarii. Inainte de orice investitie trebuie sa vina un process de economisire. Ca sa investesti trebuie sa ai ce, adica sa dispui de banii necesari. Lucru care nu se intampla niciodata daca tu arunci cu banii in stanga si-n dreapta.Deci la capitolul economisire pot spune ca-s expert. Inca de la 4 ani strangeam banii pe care ii primeam de la bunici sau alte rude. Deja ii invatasem sa nu imi mai cumpere cadouri de ziua mea, ci sa imi aduca bani, ca ii strang eu si stiu mai bine ce sa fac cu ei. Si asa ajungeam sa imi cumpar din banii mei role, bicicleta, ceasuri, haine, dar totoadata am invatat sa ii pretuiesc si sa stiu cum sa ii manageriez.

fa ceea ce iti place

Am invatat cat de bine am putut, iar aici este primul rezultat notabil, premiu in clasa a 5-a la un concurs de matematica. Mi-a placut matematica de mic, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Luam premii la olimpiade si participam la foarte multe concursuri. Asta inseamna sa faci lucruri care iti plac. La matematica munceam zilnic cate 5-6 ore dupa scoala.

Am fost o fire foarte ambitioasa dintotdeauna. La capacitate am avut cea mai mare medie din scoala si a doua din localitate.

Din pacate pana la facultate am perfectionat foarte bine partea de economisire a banilor. Spun din pacate pentru ca nu am avut langa mine pe nimeni care sa ma invete ce sa fac cu banii.

Din cauza asta sunt de parere ca mediul in care stai determina viata si actiunile pe care le ai.

surse de venit

La inceputul facultatii inca eram intretinut, asa ca am decis sa nu cheltui din banii lor pe mofturile mele, deci am stat la camin. Si am facut asta  6 ani. Probabil zici “saracul de el, a stat la camin”,nu, a fost cea mai frumoasa parte din viata mea de pana acum si oricati bani as avea, tot la camin mi-as petrece studentia. Acolo am inceput sa actionez ca un antreprenor, sa identific problemele studentilor si sa gasesc o rezolvare. Faceam teme, meditatii, proiecte, chiar am cumparat o masina de spalat si le spalam studentilor hainele. Practic imi diversificam sursele de venit. Tin minte si acum ca primeam 700 lei pe luna de la parintii mei, iar din acesti bani eu trebuia sa ma intretin, cazare, drumuri acasa, iesiri in oras, absolut tot. Ma rog, mai aveam norocul ca imi trimiteau mancare in fiecare saptamana, deci pe mancare nu dadeam banii, doar atunci cand mai aveam eu pofte. Dar gandirea de economisire si sa am cat mai multe surse de venit m-au ajutat sa imi cresc substantial sumele din conturi.

pune-ti obiective

Am uitat sa spun ca si in facultate m-am straduit sa invat cat de bine am putut. Ma rog, nu pot spune ca m-am straduit foarte tare pentru ca faptul ca mi-a placut extrem de mult matematica, m-a ajutat sa invat extrem de usor si sa iau note mari.

Am terminat facultatea ca sef de promotie la specializarea Calculatoare si Tehnologia Informatiei si totodata am reusit sa am bursa de performanta pe toata perioada acesteia. Deci, inca o sursa de venit.

Specializarea la master a fost pe Managementul afacerilor si parca a venit ca 2 palme peste fata. M-am trezit la realitate si mi-am jurat ca eu nu o sa am o mentalitate de angajat. Da, am fost angajat si momentan sunt in continuare. Dar asta pentru ca planul meu bine stabilit si delimitat, presupune o astfel de perioada, scurta, dar exista.

Si la master mi-am dat interesul, terminandu-l ca sef de promotie pe intreaga universitate, cu media generala 10.00.

Cazare Brasov The Artist's Corner Brasov
Cazare Brasov The Artist's Corner Brasov
Cazare Brasov The Artist's Corner Brasov

importanta facultatii

Iti spun toate aceste lucruri pentru a intelege ca nu trebuie neaparat sa renunti la facultate pentru a tinde catre investitii si antreprenoriat. Le poti face linistit pe ambele. Este nevoie de mai multa munca, dar se poate. Totodata nu inseamna ca daca nu faci facultate, automat nu o sa ai success in viata sau ca daca faci o facultate, o sa ai si success. Nu exista astfel de garantii.

Singura garantie pentru rezultatele TALE esti TU.

jobul nu este ceva rau

Am ajuns sa am si un job, dar investirea banilor tot intarzia sa apara. Probabil cunosti cazurile alea cand ai o idee de investitii si o tot amani si o tot gandesti si rasucesti pe toate partile. Ei bine, la mine nu a fost deloc asa.

prima investitie

Prima investitie a venit pe baza de nervozitate si dezamagire. M-am aruncat cu capul inainte instant si a fost o decizie de moment. Da,da, ai auzit bine, nervozitate si dezamagire. Imi plac foarte mult masinile si acum 3 ani am vrut sa imi cumpar un Audi A5. Toata apropiatii imi spuneau sa nu dau 15.000 euro pe o masina, dar eu o tineam pe a mea “Am bani sa o cumpar, imi mai raman o gramada si dupa, sunt bani facuti de mine, asa ca nu ma intereseaza, eu imi iau A5”. Dupa 3 luni de cautari insistente am gasit masina perfecta, arata exact cum mi-o imaginam. Insa entuziasmul s-a transformat in dezamagire in momentul in care am vorbit cu proprietarul si am constientizat ca era un samsara de masini, care imi vindea o masina lovita ca fiind buna. Am constientizat faptul ca puteam sa dau o gramada de bani pe o masina care nu merita atat si ca puteam sa iau teapa, asa ca instant l-am sunat pe tatal meu si i-am spus ca nu mai vreau nicio masina si ca eu imi cumpar un imobil pe care il inchiriez in regim hoteler. Nu ma intreba de unde mi-a venit ideea asta, pentru ca nici acum nu stiu de unde am scos-o.

la 7 imobile in 2 ani

Asa a aparut prima investitie imobiliara, The Artist’s Corner Brasov se numeste proiectul, o gasesti si pe Airbnb, Booking, dar si pe site.

Aici am vazut cu adevarat ce inseamna sa pui banii sa lucreze pentru tine si ce venituri frumoase vin din investitiile imobiliare, asa ca, in mai putin de un an a venit urmatoarea investitie.

O garsoniera in Bucuresti pe care o inchiriez pe termen lung. Aici a inceput procesul de constientizare si a inceput magia. A urmat anul 2019, care m-a gasit cu 2 imobile, iar pana la inceputul anului 2021 am ajuns la 7 imobile.

Investitie Garsoniera Plaza Residence
Ai spune ca in 3 ani am ajuns la 7 imobile, insa ai face o mare greseala.
Nu s-a intamplat nimic peste noapte.
Avem obiceiul de a compara lucrurile dupa rezultate si nu dupa procesul care s-a aflat in spatele lor. Cele 7 imobile au venit in 27 ani de slefuire, munca, efort, aprofundare, dezvoltare.

Practic toata povestea mea se rezuma la cateva 

recomandari

Invata sa economisesti si pune-ti ordine in finantele personale!

Ai grija langa cine stai si cu cine iti petreci timpul! Esti media celor 5 persoane din jurul tau!

Facultatea nu este un element definitoriu in rezultatele tale! TU esti acel element!

Nu te baza niciodata pe o singura sursa de venit, mai ales daca aia este salariul!

Daca vrei sa incepi un business, cauta sa identifici nevoile oamenilor, iar ideea ta sa le resolve!

Investeste in educatia ta! Plateste pentru carti, cursuri, webinarii, mentorat! Este singura investitie care nu o sa se piarda niciodata, o sa-ti ramana informatiile respective in cap pentru totdeauna!

Pune-ti obiective puternice pe care vrei sa le atingi!

Mai intai investeste in ACTIVE, iar cu profiturile lor cumpara PASIVE!

Daca vrei sa investesti sau sa mergi pe drumul antreprenoriatului, fa-o!

Esti capabil!

Daca ai vointa si iti doresti cu adevarat, atunci lucrurile o sa se intample cu siguranta!

Nu esti cu nimic mai prejos decat mine, chiar o poti face mult mai bine!

Trebuie doar sa ai incredere in tine!

Lasa povestile, munceste pentru visul tau si cu siguranta o sa se concretizeze!